KONINKLIJKE BLOEMEN

Geplaatst op 11 september 2008 door Redactie
Koninklijke bloemen

De mooiste foto’s van koninklijke bolgewassen in Palies Het Loo.

Van 7 tot en met 16 november aanstaande is op Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Royal Flowers of the Netherlands’ te zien, met 35 foto’s van kleurrijke bloemen met een koninklijke naam, door Dennis A-Tjak.

Fotograaf Dennis A-Tjak heeft als grote passie het fotograferen van bloemen. Voor zijn nieuwe boek “Royal Flowers of the Netherlands” fotografeerde hij tientallen bolgewassen met koninklijke namen. De namen verwijzen direct naar het koningshuis, zoals de ‘Prinses Juliana’-tulp, dan wel met een knipoog, zoals de ‘Sweet Prince’-narcis of ‘Royal Orange’-narcis. Daarnaast zijn er bloemen gefotografeerd met een naam waarin ‘Nederland’ voorkomt. Voor de soms zeer zeldzame variëteiten van tulp, hyacint en narcis bezocht hij gespecialiseerde kwekers en de paleistuin van Het Loo om de bloemen op de gevoelige plaat vast te leggen. Bloemen in knop, in volle bloei; in alle stadia weet A-Tjak de schoonheid ervan te benadrukken, met grote aandacht voor licht en lichtinval.

 Voor de gelijknamige expositie op Paleis Het Loo zijn 35 foto’s uit het totale werk van Dennis A-Tjak geselecteerd en op groot formaat (80 x 100 cm) afgedrukt. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Kodak. Voor liefhebbers zijn de foto’s te koop. Het boek “Royal Flowers of the Netherlands” verschijnt eind oktober bij uitgeverij Terra Lannoo en wordt in de expositie verkocht.


Paleis Het Loo Nationaal Museum
Postadres  Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang   via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn.
Geopend  dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur.
Gesloten   ’s maandags.
Entree € 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. € 3,00 p.p., t/m 5 jr en MK gratis, ANWB-kaart geldig.
Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen.
 Navigatieadvies: Amersfoortseweg (7313 AA).
Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo;
buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald.
Informatie  055-5772400 of www.paleishetloo.nl en www.terralannoo.nl
 

Bericht geplaatst in: artikel, nieuwtje