IN EUROPA

Geplaatst op 20 oktober 2008 door Redactie
In Europa
Vanaf 21 november komt de VPRO met seizoen 2 van de succesvolle serie In Europa.
Waar het eerste seizoen de geschiedenis vertelde van 1900 tot 1943 laat het tweede seizoen de verhalen van ooggetuigen en betrokkenen zien van de tweede helft van de vorige eeuw. De serie trok afgelopen seizoen een enkele keer meer dan één miljoen kijkers en is daarmee een van de best bekeken documentaireseries ooit.  Geen droge geschiedenisles, maar de meeslepende verhalen van ooggetuigen en direct betrokkenen voor wie de geschiedenis vaak nog actueel is. In Europa geeft hun een gezicht: slachtoffers, daders, politici die beter hadden kunnen weten, dromers, opportunisten en natuurlijk die grote massa mensen die het allemaal overkwam voordat ze er erg in hadden.

Uitzending: vanaf zondag 30 november, wekelijks om ca. 21.05 uur, Nederland 2.

De inhoud van aflevering 19 en 20 (30/11 en 7/12):
In Europa afl. 19: 1944 - Warschau en Praag
Al ver vóór de val van Hitler werd Europa tussen Stalin en het Westen verdeeld. Zo kregen de Russen Polen en Tsjechoslowakije, maar dat wist lang niet iedereen daar. Lees meer!

In Europa afl. 20: 1945 - Duitsland en Rusland
Het Nazi-monster is overwonnen, maar wat te doen met de Duitsers? Bestaat er zoiets als een recht op wraak? Het Duitse volk krijgt er hoe dan ook ongenadig van langs tegen het einde van en in de eerste jaren na de oorlog. Kun je hierover spreken zonder de slachtoffers van de Holocaust tekort te doen? Leer meer!

In Europa op Radio 1
In OVT, wekelijks de In Europa Salon, live vanuit Desmet. Een gesprek over gebeurtenissen in het jaar dat diezelfde avond centraal staat in de aflevering van In Europa. Met achtergronden en verdieping met een keur van andere ter zake kundige gasten. Publiek is van harte welkom. Aansluitend een voorvertoning van de aflevering van het TV-programma van die avond.

Voor meer informatie, achtergronden, uitzendingen, reizen, podcasts en meer:
www.ineuropa.nl

 


 


Bericht geplaatst in: artikel, nieuwtje, feniks docenten, feniks nieuws