PRIJSVRAAG COMANDANTE

Geplaatst op 22 oktober 2008 door Redactie
Prijsvraag Comandante

Beantwoord drie vragen over Comandante en win de DVD.

Deze week komt de DVD van Comandante in Nederland uit (€ 14,95), het filmportret dat Oliver Stone van Fidel Castro maakte. Over de film schreef Cinema Delicatessen eerder:

"De vermaarde regisseur Oliver Stone (JFK, Platoon) verkent een nieuw filmgenre door een intiem portret te maken van de Cubaanse leider Fidel Castro, een man die zich al meer dan een halve eeuw op het wereldtoneel beweegt. De documentaire Comandante biedt een uniek beeld van één van ’s werelds notoire leiders, die bekend staat om zijn baard, sigaar en de bijbehorende legerkleding. Tijdens de dagen die Stone al filmend doorbracht op Cuba, heeft hij meer dan 30 uur aan interviews en gesprekken opgenomen, waaruit een treffend en direct portret tevoorschijn komt van de leider. Fidel Castro vertelt over zijn staatsgreep, de huidige situatie in Cuba, het Amerikaanse handelsembargo, en de evenzo iconische Che Guevara, Charlie Chaplin, Birgitte Bardot en zijn zorgvuldig verborgen gehouden liefdes leven. Stone schuwt tijdens de interviews niet om samen met Castro in beeld te komen. Daardoor ontstaat er een openhartige sfeer, waarin de Cubaanse leider ingaat op vragen die in andere situaties onbeantwoord zouden zijn gebleven."

Beantwoord de volgende drie vragen en stuur de antwoorden naar reinard@geschiedenis.nl  Onder de inzenders worden drie DVD's verloot. Inzenden kan tot en met woensdag 29 oktober. Als je meedoet: vermeld ook meteen je postadres dan kan de DVD door de brievenbus!

Vragen
1- Als regisseur won Stone twee Oscars. Voor welke films?
2- Stone maakte speelfilms over twee Amerikaanse presidenten. Welke?
3- In welk jaar ging Comandante in de Amerikaanse biocopen in premiere?


 

Bericht geplaatst in: artikel, pas verschenen, feniks docenten