PRIJSVRAAG DARWIN BIOGRAFIE

Geplaatst op 24 oktober 2008 door Redactie
Prijsvraag Darwin biografie

Uitgeverij Nieuw Amsterdam presenteert in het kader van het Darwinjaar (2009) de vuistdikke biografie van het bekroonde auteursduo Adrian Desmond en James Moore.

Darwin. De biografie is een veelzijdig portret van deze grootse wetenschapper en van de tijd waarin hij leefde. Hoe kon een beschaafde, dertigjarige man in het vroeg-Victoriaanse Engeland suggereren dat de mens afstamt van het weekdier? Jelle Reumer (directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam) interviewt James Moore, een van de biografen.

Wanneer?
Vrijdag 31 oktober 2008, 20.00 uur
Deuren open om 19:30

Waar?
De Posthoornkerk
Haarlemmerstraat 126a
1013 EX Amsterdam

Toegang?
€ 7,50

Reserveren ?
Verplicht via lezing@nieuwamsterdam.nl

Wie onderstaande drie vragen goed beantwoordt kan, samen met iemand anders, gratis naar de lezing. Nieuw Amsterdam stelt 5x2 toegangskaartjes ter beschikking. De kaartjes kunnen worden afgehaald bij het begin van de presentatie.

De vragen
1- Hoe oud was Darwin toen hij met de Beagle vertrok?
2- De Beagle had drie Zuid-Amerikanen aan boord die in hun geboorteland een missiepost moesten opzetten. Waar kwamen zij vandaan?
3- Darwin kwam op het idee van natuurlijke selectie door het werk van een Engelse econoom en demograaf. Wie was dat?

Mail de antwoorden naar reinard@geschiedenis.nl. Inzenden tot en met  woensdag 29 oktober! Hieronder een fragment uit de UKTV-serie Darwin: the legacy



Bericht geplaatst in: artikel, pas verschenen, nieuwtje, feniks docenten