AGENDA

Geplaatst op 18 januari 2009 door Redactie
Agenda
Wat mag u als docent niet missen in de komende maanden?

Oorlogswinter: de film
Oorlogswinter al gezien? Samen met uw klas naar de bioscoop? Of zelf bekijken om later de dvd in de les te gebruiken…De film van Martin Koolhoven, gebaseerd op het boek van Jan Van Terlouw (64e druk!) is in ieder geval een succes.
Bekijk de bespreking en trailer in de NRC

RAMC Lelystad
Waar ligt het grootste scheepskerkhof van de wereld? In de Nederlandse Flevopolder. In de bodem van dit deel van de voormalige Zuiderzee liggen nog duizenden wrakken te wachten op berging en beschrijving. Scheepsarcheologen laten in het gebouw van het RAMC Lelystad zien hoe zij de schepen reconstrueren en het verhaal van de mensen weer tot leven brengen. Goed te combineren met een bezoek aan de buurman, de beroemde Bataviawerf (bezoekers van de Bataviawerf kunnen gratis naar het op wandelafstand gelegen RAMC Lelystad).
RAMC Lelystad
Bataviawerf
 

Op Hoop van Zegen
Op Hoop van Zegen moet u gezien hebben. Het “De vis wordt duur betaald”  van Kniertje is minstens zo bekend als Hamlet’s “to be or not to be”. De klassieker van Herman Heijermans staat nu op het repertoire van Het Toneel Speelt. Tot begin april op tournee.
Speellijst

Bericht geplaatst in: artikel