MOORD BIJ VOLLE MAAN

Geplaatst op 27 juli 2010 door Redactie
Het twaalfde deel in de Fidelmaserie is zojuist bij uitgeverij De Leeskamer verschenen. 
Hoofdpersoon is zuster Fidelma. Zij is non én rechtsgeleerde in deze verhalen, die zich afspelen in de zevende eeuw. Het nieuwste deel heet ‘De nacht van de das’. In dit Keltische moordmysterie onderzoekt Fidelma de moorden die tijdens volle maan gepleegd worden in een afgelegen dorp in het Ierse koninkrijk Muman. Al drie keer achtereen heeft de dader toegeslagen, waarbij telkens een jong meisje het slachtoffer werd. Is Fidelma op tijd om nog een drama bij de volgende volle maan te voorkomen?

De vollemaansnacht van oktober werd in het oude Ierland de nacht van de das genoemd. Men dacht dat de das tijdens die nacht gras droogde om daarmee zijn nest te bekleden. Tijdens de nacht van de das in het jaar 667 vindt Ballgel de dood. Zij was een keukenmeisje in dienst van Becc, het stamhoofd van de Cinél na Áeda. Ondersteund door de Saskische monnik Eadulf, gaat Fidelma op onderzoek uit. Ze stuit daarbij op meer mysteries en beleeft tal van avonturen. Ballgel lijkt het slachtoffer van een oud, heidens ritueel, terwijl zij tijdens haar leven belangstelling had voor astrologie.

De Fidelmaserie is het grote verkoopsucces voor De Leeskamer. Deze uitgeverij werd in 2003 opgezet om historische detectives en thrillers uit te brengen. Niet alleen in Nederland is er succes voor de Ierse schrijver Peter Tremayne. In zijn vaderland telt de Fidelmaserie al twintig delen en elke twee jaar wordt er in Cashel (Ierland) een Fidelmaconventie gehouden, terwijl er ook regelmatig gesproken wordt over een heuse televisieserie.

‘De nacht van de das’ is uitgebracht als een luxe paperback. Het boek zal bij alle boekhandels verkrijgbaar zijn en kan tevens via internet besteld worden.

Meer informatie over dit boek en de auteur is te vinden op leeskamer.nl.
 
Bericht geplaatst in: artikel, pas verschenen