CONNECT! EEN NIEUWE-MEDIA WORKOUT VOOR DE CULTURELE SECTOR

Geplaatst op 6 oktober 2010 door Redactie
QR-Codes, mobiele applicaties en Twitter?
De culturele sector wordt steeds vaker voor digitale uitdagingen gesteld. Bezoekers willen hun iPhone kunnen gebruiken in het museum. Of ze willen thuis online archiefstukken kunnen inzien. Bovendien is ‘beleving’ in de culturele sector belangrijker geworden. Maar hoe kunnen musea, archieven en andere erfgoedinstellingen effectief gebruik maken van de mogelijkheden van nieuwe media? Wat zijn de succesverhalen van QR-Codes, mobiele applicaties en Twitter?
 
Om antwoord te geven op deze vragen organiseert MuseumFuture op vrijdag 12 november de conferentie “Connect! Een nieuwe media workout voor de culturele sector”. In een breed aanbod van workshops en lezingen worden de mogelijkheden van nieuwe media verkend.
 
Datum: 12 november 2010, 9.00 uur tot 18.00 uur
 
Locatie: Hotel Theater Figi te Zeist
 
Prijs: €90,00 (inclusief lunch in Figi en netwerkborrel in Slot Zeist)
 
Inschrijven: De inschrijving opent in week 38

Connectworkout


In het kader van de conferentie is er ook een COLUMNWEDSTRIJD. 

De vraag voor deze columnwedstrijd: gevaar of meerwaarde – hoe ziet de culturele sector er over 10 jaar uit? Gaan de musea, bibliotheken en archieven volledig digitaal of blijven zij doen waar zij het best in zijn – een fysieke locatie waar ons cultureel erfgoed wordt bewaard en tentoongesteld?
 
Geef antwoord op deze vraag in een column van 500 woorden en stuur deze voor 11 oktober naar redactie@museumfuture.nl onder vermelding van “columnwedstrijd Connect”. Uit de inzendingen worden de drie beste columns geselecteerd. De schrijvers worden uitgenodigd voor een lezing op MuseumFuture’s conferentie “Connect: een nieuwe media workout voor de culturele sector”. Op deze conferentie op 12 november zal de prijs uitgereikt worden voor de beste column, gekozen door een jury van MuseumFuture.

Meer info over de columnwedstrijd


Bericht geplaatst in: artikel, agenda