WIN VIER TOPDVD'S OVER DE EERSTE WERELDOORLOG!

Geplaatst op 18 november 2010 door Redactie
Win vier TOPdvd's over de Eerste Wereldoorlog!
Geschiedenis.nl heeft op Twitter (bijna) de eerste honderd volgers binnen. Hoogste tijd voor een feestje!
Honderd volgers op Twitter! En nu op naar de duizend...

Om deze mijlpaal te vieren mag Geschiedenis.nl, namens Entertainment One Benelux, distributeur van HISTORYtm  , tien (10!) DVD-boxen weggeven. Onderwerp is, hoe kan het ook anders in de maand november, de Eerste Wereldoorlog.

World War I, The Great War  bestaat uit vier dvd's. Op elke dvd staan drie of vier reportages over bijzondere gebeurtenissen en personen uit de Eerste Wereldoorlog. Zoals het spontane Kerstbestand van 1914, een portret van de Amerikaanse generaal John J. Persing en een aflevering over Manfred von Richthofen, de Rode Baron. In totaal gaat om meer dan 10 uur aan materiaal verdeeld over vier DVD's.

De prijsvraag
Om in het bezit te komen van World War I, The Great War moet u de antwoorden op onderstaande drie vragen mailen naar reinard@geschiedenis.nl. Uw antwoorden moeten voor 1 december 2010 binnen zijn. 

1. De Duitse onderzeeboten ( U-boten) waren een geducht wapen in de strijd op zee. Welke U-boot bracht het meeste aantal schepen tot zinken tussen 1914 en 1918?

2. Hoe heet de plaats in Belgie waar in november 1914 veel Duitse studenten sneuvelden?

3. In 1919 ontving een Duitse geleerde de Nobelprijs voor Scheikunde. Wat heeft deze man met de Eerste Wereldoorlog te maken?

Volg Geschiedenis.nl op Twitter!Bericht geplaatst in: artikel, pas verschenen, nieuwtje, agenda, filmrecensie