ONTDEKT!

Geplaatst op 16 december 2010 door redactie
Ontdekt!
Rotterdam publiceert Ontdekt!, het eerste publieksboek over archeologie van Rotterdam en omgeving.

Archeologisch onderzoek in het centrum van Rotterdam, foto: BOOR.

Op donderdag 11 november presenteerde Alexandra van Huffelen, Wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte van de Gemeente Rotterdam, het eerste exemplaar van het boek Ontdekt! Vijftig jaar archeologie in Rotterdam en omgeving. Ontdekt! is geschreven door Arnold Carmiggelt en Marco van Trierum, beiden werkzaam bij het Bureau Oudheidkundig Onderzoek van Gemeentewerken Rotterdam (BOOR). Dit is het eerste publieksboek over de archeologie van Rotterdam en de regio.


Al vijftig jaar doen de archeologen van het BOOR onderzoek in Rotterdam en omgeving. In dit rijk geïllustreerde boek presenteren de auteurs in vijftig kleurrijke ‘vensters op het verleden’ de belangrijkste vondsten en vindplaatsen.

Van Neanderthalers tot Stoomgemaal
‘Er is veel vraag naar de verhalen over het ontstaan van de stad en de regio. Natuurlijk gaat het dan over de dam in de Rotte;het begin van de stad Rotterdam. Maar er is nog veel meer dat we in Ontdekt! laten zien. Zoals de werktuigen van Neanderthalers op de Maasvlakte, een prehistorisch jachtkamp onder het Centraal Station, de sporen van de Romeinse tijd bij de Hoogstraat, een scheepswerf van de V.O.C en een stoomgemaal uit de 18e eeuw. We hebben in de afgelopen vijftig jaar veel ontdekt. Het BOOR was in 1960 de eerste gemeentelijke archeologische dienst van Nederland, we vieren dit jaar dus een jubileum. Juist daarom willen we iedereen kennis laten maken met de rijke Rotterdamse geschiedenis’ aldus Arnold Carmiggelt, hoofd van het BOOR.

Te koop

Ontdekt! is verkrijgbaar bij het BOOR of telefonisch via 010-4898500. Het is ook te koop in de boekwinkels Selexyz, Snoek en v/h Van Gennep in Rotterdam, de stadswinkel van Rotterdam.Info, de museumwinkel van het Historisch Museum Rotterdam en het Gemeente Archief. De verkoopprijs is
€ 12,50.

Youtubefilmpje over archeologisch onderzoek in Rotterdam

Bureau Oudheidkundig Onderzoek van Gemeentewerken Rotterdam (BOOR)

Ontdekt! Vijftig jaar archeologie in Rotterdam en omgeving
Auteurs: Arnold Carmiggelt en Marco van Trierum
Uitgever: BOOR, gebonden, 140 pagina's
ISBN: 9789080211841
Prijs: € 12,50

Bericht geplaatst in: pas verschenen, boekrecensie, nieuwtje