CANON IN KLOKHUIS

Geplaatst op 20 december 2010 door redactie
Canon in Klokhuis
Nog even geduld: vanaf oktober 2011 elke week de Canon van Nederland op tv in jeugdprogramma Het Klokhuis.
Afbeelding: entoen.nu.

Het Nationaal Historisch Museum en het jeugdtelevisieprogramma Het Klokhuis gaan vijftig afleveringen maken over de canon van Nederland. De eerste reeks van zestien afleveringen is vanaf de Maand van de Geschiedenis in oktober 2011 wekelijks te zien in Het Klokhuis. De volgende twee reeksen verschijnen in 2012 en 2013.

De ontwikkeling van de vijftig afleveringen over de canon is een unieke samenwerking tussen het Nationaal Historisch Museum en Het Klokhuis: het museum wil zo veel mogelijk mensen bereiken met de geschiedenis van Nederland; het televisieprogramma brengt de geschiedenis bij kinderen thuis. Conservatoren van het Nationaal Historisch Museum en de redactie van Het Klokhuis werken de afleveringen samen uit. Ze werken hierbij samen met stichting entoen.nu.

Per aflevering staat een canonvenster centraal. Elke aflevering bestaat uit een educatief gedeelte en een deel met sketches en liedjes. Het Nationaal Historisch Museum onderschrijft het belang van de canon en is cofinancier van de productie. Het zal de uitzendingen van Het Klokhuis gebruiken voor educatieve doeleinden, zowel in lespakketten als online in het virtuele museum.

Het Klokhuis produceert de eerste serie in 2011. Deze reeks van zestien afleveringen zal wekelijks te zien zijn in Het Klokhuis vanaf oktober 2011. Deze start valt bewust samen met de Maand van de Geschiedenis, die het Nationaal Historisch Museum organiseert. Vanaf oktober 2012 en 2013 volgen de tweede en derde serie afleveringen op televisie. De reeks verschijnt ook op dvd.

Nationaal Historisch Museum

Het Klokhuis

Entoen.nu
Bericht geplaatst in: nieuwtje