DOCUMENTAIRE 'NEDERLAND EN ORANJE' UIT 1913 GRATIS TE BEKIJKEN

Geplaatst op 10 april 2011 door redactie
Documentaire 'Nederland en Oranje' uit 1913 gratis te bekijken
Nederland en Oranje, een bijzondere documentaire over vaderlandse geschiedenis uit 1913, is gratis te bekijken op filmsite www.ximon.nl.
De documentaire Nederland en Oranje werd gemaakt ter gelegenheid van het honderdjarige jubileum van het herstel van de Nederlandse onafhankelijkheid. In de film wordt de vaderlandse geschiedenis aan de hand van een aantal belangrijke gebeurtenissen verteld. Aan bod komen onder andere de Tachtigjarige Oorlog, de moord op Willem van Oranje, het turfschip van Breda en de vlucht van Hugo de Groot in de boekenkist. Ook worden enkele beroemde schilders en staatslieden voorgesteld.

Ximon.nl is het video-on-demand platform voor de Nederlandse film, televisie en documentaire. De collectie van Ximon omvat historische werken die terug gaan tot begin vorige eeuw, van Majoor Frans (1916) en Dorp aan de Rivier (1958) tot hedendaagse succesfilms als Zwartboek (2006) en Kan Door Huid Heen (2009). Elke week biedt Ximon een unieke film uit de Nederlandse filmgeschiedenis gratis aan. Ximon is een initiatief van EYE Film Instituut Nederland, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten.

Bekijk hier gratis de documentaire Nederland en Oranje.

Bericht geplaatst in: nieuwtje, agenda