STADSWANDELING DOOR HISTORISCH AMSTERDAM

Geplaatst op 10 juni 2011 door redactie
Stadswandeling door historisch Amsterdam
De Vrije Academie organiseert deze zomer stadswandelingen in Amsterdam, Delft, Den Haag en Gouda.

Stadswandeling in de Amsterdamse Jordaan: de geschiedenis van een volksbuurt

 
 De Jordaan kan veel verschillende beelden oproepen. De één denkt aan kleine straatjes en hofjes, de ander aan Johnny Jordaan. Waar de statige Westerkerk de grens van de grachtengordel aangeeft en de Noorderkerk gebouwd is voor het volk. Waar niet alleen Rembrandt, maar ook Theo Thijssen woonde. Een van de bekendste stadswijken van Amsterdam, door de eeuwen heen veranderd van een volkswijk in een yuppenbuurt.

Tijdens een twee uur durende wandeling door deze oude Amsterdamse volkswijk komen verschillende aspecten van de buurt aan de orde. We zullen de prachtige architectuur bekijken en een paar verstopte hofjes en gevelstenen ontdekken. Verhalen over beroemde Jordanese opstanden en bewoners zullen langskomen. Wist u bijvoorbeeld dat de poppenspeler Jan Klaaszen samen met zijn vrouw Catharina Pieters (Katrijn) in de Willemsstraat woonde?  De oude Jordanezen die de buurt nog in armere tijden gekend hebben zijn weggetrokken, de jonge welgestelde Amsterdammers hebben hun plaats ingenomen. Met hen zijn er winkeltjes, galerieën en hippe restaurantjes bijgekomen. Ook hier zullen we langs komen. Kortom, een wandeling voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van de stad Amsterdam en haar bewoners.

De prijs voor de wandeling bedraagt € 23,00.

Tijdstippen en data:

- de wandelingen zijn steeds van 11 - 13 uur.
- op donderdag 21 juli, zondag 24 juli, zondag 21 augustus en donderdag 25 augustus.

Inschrijven kan via de website van de Vrije Academie.

In Delft wordt een tweetal stadswandelingen georganiseerd op 24 juni a.s., hier vindt u meer informatie over inhoud, tijdstippen en inschrijving. 

De stadswandelingen In Den Haag zijn op 14 juni, 30 juni en 2 juli. Informatie over inhoud, tijdstippen en inschrijving vindt u hier

In Gouda wordt op 15 en 18 juni een aantal stadswandelingen georganiseerd. Hier vindt u meer informatie over inhoud, tijdstippen en inschrijving.

Bericht geplaatst in: nieuwtje, agenda