HET MEISJE MET DEN BLAUWE HOED

Geplaatst op 5 augustus 2011 door redactie
Het meisje met den blauwe hoed
Het meisje met den blauwe hoed is één week online te zien. Hoe waren de omgangsvormen in de jaren '30?
Betsy, 'het meisje met den blauwe hoed'.

'Het Meisje Met Den Blauwen Hoed' is een komische speelfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Johan Fabricius. De film geeft een uniek beeld van de omgangsnormen van de jaren ’30, en is deze week gratis te bekijken op www.ximon.nl.

In de film wordt de schuchtere jongen Daantje Peters tijdens zijn diensttijd verliefd op Betsy, het meisje met den blauwe hoed. Ondanks de waarschuwing van zijn maat Toontje, verlooft hij zich snel met Betsy. Al gauw blijkt Betsy te lichtzinnig voor de keurige Daan, al vindt ze het niet erg om royaal van Daantje's geld te leven.
 
Het Meisje Met Den Blauwe Hoed is één van de eerste films die werd opgenomen in de Cinetone Filmstudio’s, ook wel ‘Hollands Hollywood’ genoemd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de film verboden vanwege de oorlogspropaganda.

Filmwebsite Ximon.nl biedt Het Meisje Met Den Blauwe Hoed deze hele week gratis aan via de website.
 
Ximon.nl

Video-on-demand platform Ximon is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten, het EYE Film Instituut Nederland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ximon.nl biedt op dit moment een catalogus van meer dan 700 uur aan film, documentaire en televisie.
Bericht geplaatst in: nieuwtje, agenda