SPEELTIJD!

Geplaatst op 9 september 2011 door redactie
Speeltijd!
In Het Hof in Dordrecht is de tentoonstelling Speeltijd! Speelgoed toen en nu tot en met 8 januari 2012 te zien.

De tentoonstelling 'Speeltijd! Speelgoed toen en nu' laat zien dat kinderen lang geleden al speelgoed hadden. Behalve antwoord op vragen als ‘waar speelden kinderen vroeger mee en hoe anders is dat nu?’ nodigt de tentoonstelling ook uit om zelf te spelen.

 
In de collectie van Erfgoedcentrum DiEP is bijzonder en eeuwenoud speelgoed te vinden. Dit varieert van een halve stuiterbal van niet meer dan 50 jaar oud, tot een sleetje gemaakt van de kaak van een paard, van circa 800 jaar oud. Voor de tentoonstelling heeft DiEP de meest bijzondere en dierbare schatten tevoorschijn gehaald. In Speeltijd! Speelgoed toen en nu worden deze in een kleurrijke speelgoedwinkel getoond, samen met hun moderne tegenhangers. Kinderen en andere bezoekers van de tentoonstelling kunnen het speelgoed niet alleen bekijken en bewonderen, maar ook zélf spelen.
 
Lezingen
                                                                                                                                                                                                                                    
In het kader van de tentoonstelling worden twee lezingenavonden georganiseerd. De eerste is op woensdag 14 september. Die avond staan twee thema's centraal. Opvoeden is een hot item met tal van visies op goed ouderschap. Wat waren de opvattingen door de jaren heen en wat zijn de huidige trends? En hoe ga je als opvoeder om met nieuwe media? Zijn nieuwe media verrijkend, beperkend of riskant? De lezing wordt op deze avond verzorgd door Janneke Wubs, docent en onderzoeker aan de Haagse Hogeschool en Justine Pardoen, hoofdredacteur Ouders Online.

De tweede lezing is op woensdag 12 oktober en gaat over 5000 jaar geschiedenis van kinderspeelgoed. Kunsthistorica en archeologe Annemarieke Willemsen vertelt over speelgoed en rages van toen en nu.

De lezingen beginnen steeds om 20.00 uur, en zijn in
Het Hof, Hof 12 in Dordrecht.

Graag aanmelden via tel. 078 - 770 87 10 of via activiteitendiep@dordrecht.nl.

Praktische informatie

De tentoonstelling Speeltijd! Speelgoed toen en nu is te zien van tot en met 8 januari 2012 in Het Hof in Dordrecht.

Openingstijden: Zondag: 13.00-17.00 uur. Woensdag t/m zaterdag: 11.00-17.00 uur. De entree is gratis.


 


 

Bericht geplaatst in: agenda