DE OORLOG

Geplaatst op 12 september 2011 door Folkert Anders
De Oorlog
 450 minuten prachtig materiaal
 De NPS heeft in samenwerking met onder meer het NIOD en het ministerie van VWS een negendelige televisieserie gemaakt over de Tweede Wereldoorlog. Enige tijd geleden is deze uitgekomen op DVD.

De verschillende afleveringen dragen namen als ‘De wraak van Duitsland’, ‘Welvaart, beroving en honger’, ‘Hoe de Joden uit Nederland verdwenen’, ‘Oorlog in Indië’ en ‘Loodzware jaren’.  Elke aflevering is zowel apart te bekijken en te begrijpen als onderdeel van het negendelig geheel.

Presentator Rob Trip neemt de kijker mee langs de hoogtepunten en achtergronden van de oorlog. Trip reist naar verschillende plaatsen in Nederland, Europa en Indonesië om kleur te geven aan zijn verhaal. Het geheel wordt boeiend gebracht. Belangrijke historici zoals Herman Amersfoort en Christ Klep komen aan het woord. Ook ‘gewone’ mensen vertellen over hun belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verder worden dagboeken van Nederlanders gebruikt om het verhaal van de oorlog te vertellen. Opmerkelijk is dat er voor gekozen wordt de oorlog niet af te laten lopen in mei 1945, maar na de oorlog in Indonesië.

 

De televisieserie is knap gemaakt, zit goed in elkaar, historisch zeer verantwoord en zorgt er mede daardoor voor dat de neiging bij de kijker bestaat te blijven kijken. Een aanrader!

 

De Oorlog

Presentatie: Rob Trip

Speelduur: 450 minuten

Kleur en zwart/wit

Ondertiteld voor doven en slechthorenden

www.justwebshop.nl /  www.bol.com

Prijs:  9,99 euro

Bericht geplaatst in: artikel