ORANJE CANON

Geplaatst op 18 september 2011 door redactie
Oranje Canon
De canon van ons Koninklijk Huis aan de hand van vijftig historische royalty-portretten.
Willem van Oranje

In het recent verschenen boek Geschiedenis van Oranje. De canon van ons Koninklijk Huis van de hand van Gerben Graddesz Hellinga komen alle markante telgen van het geslacht Oranje-Nassau en hun partners aan de orde, geplaatst in de tijd waarin ze leefden. Steekpenningen, hofintriges en hele bastaardgezinnen. Kortom, een boeiende reis door de tijd aan de hand van meer dan 50 historische royalty-portretten. Van de ouders van Willem van Oranje tot en met Amalia, de oudste dochter van Willem Alexander en Máxima. Echt een boek voor Oranjefans!

Stadhouders en koningen, avonturiers, vrijheidsstrijders en ware staatslieden. Maar ook klungelaars en geldverspillers, intriganten en schuinsmarcheerders komen aan bod in deze uitgave. Zij bepaalden de geschiedenis van ons land – en vaak ook van heel Europa – in tijden van oorlog en vrede, welvaart en crisis.

Koning Willem II en zijn vrouw Anna Pavlona zagen door hun spilziekte hun enorme vermogen verdwijnen. Ook Willem van Oranje, ooit de rijkste edelman van de Lage Landen, liet bij zijn dood louter schulden na, maar híj besteedde alles aan pogingen om ons land te bevrijden. De stadhouders Maurits, Frederik Hendrik en Willem II pleegden ieder op hun eigen wijze min of meer een staatsgreep. Stadhouder Willem III was bezeten van de strijd tegen Lodewijk XIV. En als koning Willem I verstandiger was geweest zouden België en Nederland misschien nog steeds één staat vormen.

Dr. Gerben Graddesz Hellinga (1938) komt uit een familie van schrijvers. Hij is gepensioneerd psychiater en publiceerde naast vijf boeken op zijn vakgebied nog 30 andere titels: geschiedenisboeken, historische avonturenromans, kinderboeken en science fictionromans. Bij Walburg Pers publiceerde hij o.a. de Canon van de Geschiedenis van Nederland en
Kopstukken van de Gouden Eeuw.

Gerben Graddesz Hellinga, Geschiedenis van Oranje. De canon van ons koninklijk huis,
Uitgeversmaatschappij Walburg Pers, rijk geïllustreerd in kleur, genaaid gebonden,
ISBN 978.90.5730.737.9, prijs € 29,95; na 1 juni 2012 € 34,50 – 208 pagina's.

Bericht geplaatst in: pas verschenen