OPENING MAAND VAN DE GESCHIEDENIS

Geplaatst op 3 oktober 2011 door redactie
Opening Maand van de geschiedenis
Op dinsdag 4 oktober opent de Maand van de Geschiedenis met een historische avond in de Stadsschouwburg in Amsterdam. 
Op dinsdag 4 oktober opent Historisch Nieuwsblad om 20.30 uur de Maand van de Geschiedenis met een boeiende publieksavond in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het avondvullend programma bestaat uit vlammende gesprekken, prikkelende interviews en enthousiaste historische verhalen. Dankzij groot succes van eerdere jaren wordt het evenement nu voor het eerst een maand gevierd in plaats van een week.

Het volgende staat op het programma:

Geert Mak, Marjan Schwegman, Herman Pleij en Gert Oostindie discussiëren over hoe Nederland met zijn geschiedenis omgaat. Fik Meijer presenteert Lessen uit Rome, het boek dat hij speciaal voor de Maand schreef. Daarnaast gaat Maarten van Rossem in gesprek met Arend Jan Boekestijn over het huidige politieke klimaat in Nederland. Verder worden de vijf genomineerde auteurs voor de Libris Geschiedenis Prijs 2011 geïnterviewd en cultuurhistoricus en publicist Thomas von der Dunk draagt een column voor. Als optreden draagt de nieuwe hoofdrolspeler van Soldaat van Oranje Julian Looman een nummer uit de musical voor. Het feest sluit om 23.00 uur met jazzmuziek in café Stanislavski.

Jubileum Historisch Nieuwsblad

Tevens viert Historisch Nieuwsblad haar 20-jarig bestaan. Er wordt een speciaal jubileumboek gepresenteerd: Niet gehinderd door schroomvalligheid. Opkomst en bloei van Historisch Nieuwsblad. Auteur Rob Hartmans beschrijft hierin hoe uit een vakbondsorgaan van werkloze, ontevreden historici een succesvol publiekstijdschrift is gegroeid. Hartmans interviewt de voormalige en de huidige hoofdredacteur, Jos Palm en Frans Smits, over de hoogtepunten uit de afgelopen twintig jaar.

Maand van de Geschiedenis


De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland en wordt georganiseerd door het Nationaal Historisch Museum. De hele maand oktober organiseren honderden culturele instellingen speciale tentoonstellingen en activiteiten voor een breed publiek. Thema van dit jaar is Ik en wij, over de verschillende aspecten van de Nederlandse identiteit.

Toegangskaartjes voor deze avond kosten € 18,50 per stuk en zijn verkrijgbaar via www.historischnieuwsblad.nl, de kassa van Stadsschouwburg Amsterdam of telefonisch via 020-6242311 (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur).
Bericht geplaatst in: agenda