DE VERENIGDE STATEN EN HUN FEDERALE OVERHEID 1865 – 1965

Geplaatst op 15 augustus 2012 door Redactie
De Verenigde Staten en hun federale overheid 1865 – 1965
Nascholingsconferentie in Rotterdam over het nieuwe eindexamenonderwerp.
Op vrijdag 28 september 2012 wordt er vanuit de opleiding geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam de nascholingsconferentie voor geschiedenisdocenten georganiseerd. Dit jaar zal deze plaatsvinden in het bijzondere congrescentrum Podium O 950 in Rotterdam. De nascholingsconferentie wordt verzorgd door deskundige stafleden van de opleiding geschiedenis en externe experts.  
 
Dit jaar staat het eindexamenonderwerp voor HAVO en VWO centraal: DE VERENIGDE STATEN EN HUN FEDERALE OVERHEID 1865 – 1965. In het ochtendprogramma zullen drie vooraanstaande historici hun licht laten schijnen op dit interessante nieuwe examenonderwerp.

Professor James Kennedy (Universiteit van Amsterdam) zal zich buigen over de complexe relatie die Amerikanen onderhouden met hun overheid.

Dr. Ferry de Goey (Erasmus Universiteit) zal de relatie van de VS met het buitenland in historisch perspectief plaatsen.

En Professor Adam Fairclough (Universiteit van Leiden) zal spreken over de rol van de Republikeinen en Democraten in de geschiedenis van de burgerrechten.

Vervolgens zal in het middaggedeelte de didactische oriëntatie centraal staan. In vier gevarieerde workshops onder leiding van het Instituut voor Leraar en School van de Radboud Universiteit Nijmegen (ILS) kunt u kennis opdoen van verschillende interessante manieren om de studiematerie over te brengen op uw leerlingen.
 
 
Bericht geplaatst in: artikel, agenda