PRIJSVRAAG

Geplaatst op 14 september 2012 door redactie
PRIJSVRAAG
Doe mee met de prijsvraag en win een exemplaar van Reizen zonder John, het nieuwste boek van Geert Mak.
In zijn nieuwste boek 'Reizen zonder John - Op zoek naar Amerika' trekt Geert Mak dwars door Amerika. Hij doorspekt zijn boek met rake observaties, fraaie dialogen en prachtige beschrijvingen. Uitgeverij Atlascontact stelt 3 exemplaren van het boek beschikbaar, die de redactie van geschiedenis.nl verloot onder de winnaars van de prijsvraag op deze pagina. 

Op 23 september 1960 vertrok de legendarische schrijver John Steinbeck met zijn poedel Charley voor een expeditie dwars door het Amerikaanse continent. Hij wilde zijn land en zijn landgenoten opnieuw leren kennen. Precies vijftig jaar later, op het uur af, stond Geert Mak opnieuw voor het oude huis van Steinbeck. Het was het begin van een hernieuwde inspectietocht, in het voetspoor van Charley en John, maar nu met de ogen van 2010. Wat is er de afgelopen halve eeuw in de Amerikaanse steden en dorpen veranderd? Waar is Mainstraat USA gebleven? Met welke dromen joegen de Amerikanen al die eeuwen hun idealen na? Wat is ervan terecht gekomen? Wat rest er nog van die ‘stad op de heuvel’, het Beloofde Land waarnaar ooit de hele wereld opkeek? En bovenal: wat hebben we nog samen, Amerika en Europa, in de 21e eeuw?

Geert Mak vermeed, net als John Steinbeck, de gebaande paden. Hij reed duizenden mijlen door de aardappelvelden van Maine en de eindeloosheid van het Midwesten, zat dag na dag aan tafel met boeren, arbeiders, vissers en schoolmeesters, stuitte op glanzende voorsteden en dichtgetimmerde dorpswinkels, zocht, telkens opnieuw, naar de verhalen van dit land waarover niemand ooit raakt uitgepraat.

Recensenten over Reizen zonder John:

'Een monumentaal boek met prachtige passages en een schat aan informatie.' - Paul Brill, De Volkskrant
'Een prachtig geschreven boek over de geschiedenis van een Amerika dat in de eindtijd verkeert.'- Het Parool
'Reizen zonder John is een allesomvattend, razend goed verteld en volkomen meeslepend.' - Steven de Foer, De Standaard
'Doorspekt van rake observaties, fraaie dialogen, historische verwijzingen en typisch 'makkiaanse' beschrijvingen.'- Wo Joustra, Leeuwarder Courant
'Een zeer onderhoudend en alarmerend portret van de Verenigde Staten.'- Historiek.nl

Verkrijgbaar in 5 edities: gebonden, paperback, dwarsligger, luisterboek en e-book.

Prijsvraag

Lees hier een fragment uit het boek Reizen zonder John - Op zoek naar Amerika van Geert Mak, en beantwoord deze vraag: Naar welke Amerikaanse generaal is een straat vernoemd in de provinciestad waar Geert Mak opgroeide?

Mail je antwoord vóór 15 oktober a.s. naar redacteur Lucia Hogervorst via lucia@geschiedenis.nl en maak kans op een exemplaar van Reizen zonder John. Winnaars krijgen uiterlijk 1 november bericht.
Bericht geplaatst in: pas verschenen, nieuwtje