JUBILEUMBOEK RZV 100

Geplaatst op 16 november 2012 door Redactie
Jubileumboek RZV 100
Honderd jaar Rotterdamsche Zeilvereeniging levert een uniek boek op.
Op 22 november 2012  is het precies 100 jaar geleden dat de Rotterdamsche Zeilvereeniging is opgericht. Dat wordt op 24 november 2012 gevierd in het clubgebouw aan de Kralingse Plaslaan 113.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam neemt dan het eerste exemplaar in ontvangst van het Jubileumboek RZV 100. Dit boek beschrijft niet alleen de geschiedenis van de RZV,  maar gaat ook in op de huidige activiteiten. Daarin neemt het jeugdzeilen een belangrijke plaats in.

Ook is er een hoofdstuk speciaal gewijd aan de bizarre windschiftingen, berucht bij zeilers in-  maar ook ver buiten Rotterdam. Het slothoofdstuk gaat over de enorme technische ontwikkelingen die de zeilsport thans doormaakt. 

Het boek bevat vele unieke historische foto’s. Mede daardoor wordt duidelijk waarom De Kralingse Plas, volgens één van de auteurs kon uitgroeien tot “het epicentrum van de wereld”

De uitgave is duurzaam geproduceerd: uiteraard is er gedrukt op gerecycled papier, maar wat het boek echt bijzonder maakt is dat er gebruik is van afgedankte wedstrijdzeilen bij het vervaardigen van de omslag.

Het boek RZV 100 is te bestellen via de website van de Rotterdamsche Zeilvereeniging.

 
 RZV 100
Eppink e.a. (red.)
hard cover - rijk geïllustreerd – 192 pagina’s full colour
€29,95
ISBN 978-94-90951-12-2
 
 
 
 
 
 
 
Bericht geplaatst in: artikel, pas verschenen