LEARNING BY SINGING

Geplaatst op 13 augustus 2014 door Reinard Maarleveld
Learning by singing
Het onderwerp De Verenigde Staten (1865 – 1965) leent zich bij uitstek om tien mooie muziekfragmenten te gebruiken. Zangles voor bovenbouw vmbo, havo en vwo.
 Hoe kunt u deze tien fragmenten inzetten in uw les? Denk aan de volgende mogelijkheden:

1- Laat de leerlingen de nummers individueel beluisteren en bekijken en vraag ze een persoonlijke top drie samen te stellen. Ze moeten dan motiveren waarom een nummer hun voorkeur geniet.
 
2- Geef de leerlingen labels mee (bijvoorbeeld Koude Oorlog, Crisis, Eerste Wereldoorlog, Burgeroorlog, Tweede Wereldoorlog, Vietnam, Burgerrechten, Slavernij). Vraag hen bij elk nummer het juiste label te plaatsen.
 
3- Geef de leerlingen de opdracht om van elk nummer uit te zoeken in welk jaar het gemaakt is welke president in dat jaar aan de macht was en van welke partij hij afkomstig was.
 
4- Geef de leerlingen de opdracht om bij elke gegeven nummer minstens één ander nummer te vinden dat over hetzelfde onderwerp gaat . 
 
5- Print de tekst van uw favoriete nummer uit, start het filmpje, zet de speakers maximaal en laat de klas uit volle borst meebrullen. Wel even van tevoren uw collega’s waarschuwen!

Download hier de volledige opdracht.
 
Bericht geplaatst in: artikel, feniks webopdracht