ONDERGRONDS MEERTJE ONDER GROTE MAYATEMPEL ONTDEKT IN MEXICO

Geplaatst op 14 augustus 2015 door Redactie
Ondergronds meertje onder grote Mayatempel ontdekt in Mexico
Onder de grootste tempel van de belangrijke Mayastad Chichén Itzá bevindt zich een ondergronds meertje, een zogeheten cenote.
Dat heeft een groep wetenschappers ontdekt na onderzoek met elektrodes en elektrische golven. Het zinkgat onder de Mexicaanse Kukulkanpiramide zou 35 meter breed en circa 20 meter diep zijn.
 
Cenotes zijn een natuurverschijnsel dat specifiek op het Mexicaanse schiereiland Yucatán voorkomt. Onderzoekers hopen door de ontdekking meer te weten te komen over de reden waarom de Maya's de piramide hebben gebouwd.
 
"Als we denken aan de baarmoeder, aan de oorsprong van het leven en water als het oorspronkelijke leven, zien we een dubbele betekenis die heel belangrijk is", zei een woordvoerder van het Mexicaanse antropologische en historische instituut.
 
De Maya's heersten tussen 250 en 950 na Christus in het gebied dat nu Mexico, Guatemala, Honduras en El Salvador omvat. Chichén Itzá is een van de populairste toeristische trekpleisters van Mexico. De negende-eeuwse Kukulkantempel of het Kasteel is door de Unesco aangemerkt als werelderfgoed.
 
Bron: Nu.nl
 
Bericht geplaatst in: artikel, nieuwtje