BEROEMDE AUTOMOMENTEN

Geplaatst op 1 november 2021 door Gesponsorde bijdrage
Beroemde automomenten
De met kogels doorzeefde Ford Deluxe van Bonnie en Clyde (FBI-foto van 23/5/1934. CC))

De auto heeft de geschiedenis veranderd.

De mens wordt aan het einde van de 19e eeuw en aan het begin van de 20e eeuw in hoog tempo mobiel. Daarnaast veranderde de industriele wereld doordat miljoenen consumenten kozen voor dit nieuwe vervoermiddel. En er moest een infrastructuur komen die deze supersnelle vehikels verilig van A naar B zou kunnen geleiden. Ook een autoverzekering was onmisbaar. In de geschiedenis zijn er dan ook veel beroemde automomenten geweest. We pakken er vier uit.

Ford Deluxe van Bonnie & Clyde
De Grote Depressie creëerde vreemde volkshelden. Net als tijdens de westelijke expansie werden bandieten beroemdheden voor mensen die zich slachtoffer voelden. Bonnie & Clyde werden volkshelden toen een mislukte inval in hun schuilplaats een filmrolletje opleverde van de ronddolende bende en een gedicht van Bonnie Parker. De misdaadgolf, waarbij zowel burgers als politiemensen werden gedood, eindigde in een hinderlaag waarbij agenten de gestolen Ford V8 Deluxe uit 1934 meer dan 160 keer beschoten. Tegenwoordig staat de auto in een museum in Nevada.

Porsche Carrera GT van Paul Walker
The Fast & the Furious-films staan bol van overvallen met auto's en steeds gekkere stunts. Centraal staat een federale undercoveragent gespeeld door Paul Walker. Nadat hij naam had gemaakt in autofilms, leefde Walker tot het einde toe het snelle autoleven. Tijdens een plezierrit in een aangepaste Porsche Carrera GT verloor Walkers vriend Roger Rodas de controle over de auto en raakte hij een paal, waardoor ze allebei omkwamen.  Verouderde banden in combinatie met een veel te hoge snelheid bleek de oorzaak te zijn. Walker werd vervangen door zijn broer in de nog onvoltooide zevende film in de serie.

Lincoln 74A SS-100-X van JFK
Over de moord op John F. Kennedy is heel veel geschreven. Het lijkt logisch dat je als president niet zomaar op op een zonnige dag in een open Lincoln Continental limousine door de straten van een gevaarlijke stad rijdt. Sinds deze aanslag zijn de veiligheidsmaatregelen voor het vervoer van de Amerikaanse president enorm verscherpt. President Johnson liet, als opvolger van Kennedy, de Lincoln bepantseren

Volkswagen Kever van Ted Bundy
De Kever was als 'de wagen voor het volk' een enorm succes. Mensen die een Volkswagen reden werden over het algemeen aangezien voor nette burgers. Seriemoordenaar Ted Bundy maakte gebruik van dit gegeven om zijn slachtoffers te lokken. Hij had zelfs de voorpassagiersstoel en de vergrendeling van de binnendeur verwijderd en had een manier gevonden om zijn slachtooffers aan de vloer te haken om ontvoeringen te vergemakkelijken.

 

Bericht geplaatst in: artikel