THE NEW WORLD

Geplaatst op 2 maart 2006 door Reinard Maarleveld
Win een dvd pakket en vrijkaartjes voor The New World! In de film neemt regisseur Terrence Malick ons mee naar de oprichting van Jamestown.


Smith en PocahontasIn The New World neemt regisseur Terrence Malick ons mee naar de oprichting van Jamestown; een mijlpaalin de geschiedenis van Amerika. In 1607 vond hier de eerste ontmoeting plaats tussen Europeanen en indianen.

Daarmee vormde het eerste fort het begin van de blanke overheersing over de door indianenstammen bewoonde wildernis van Amerika. Centraal in dit historische drama staat de (fictieve) romance tussen John Smith en Pocahontas.

The New World is een ode aan het ‘oude’ Amerika en tegelijk een schets van de stempel die de westerse pioniers op de nieuwe wereld drukten. Acteurs naast Colin Farrell (John Smith) zijn onder meer Christopher Plummer, Christian Bale, Ben Chaplin en een Nederlander. De film gaat op 23 maart in Nederland in premiere. Namens filmdistributeur RCV geeft geschiedenis.nl prijzen weg!
Het prijzenpakket bestaat uit vrijkaartjes voor de film en pakketten van elk drie dvd's: Gangs of New York, Four Feathers en Seven Years in Tibet. Meedoen?

Stuur een e-mail naar redactie@geschiedenis.nl met daarin de antwoorden op de volgende drie vragen:

1- Wat is de naam van de Engelsman met wie Pocahontas in werkelijkheid trouwde?
2- Welke Nederlandse acteur heeft een rol in ‘The New World’?
3- Regisseur Terrence Malick kreeg eerder twee Oscarnominaties. Voor welke film?
 
De prijsvraag is inmiddels gesloten, de winnaars ontvangen hun prijzen thuis.

Bekijk de trailer van {mosbookmarks:bm=863}
Bericht geplaatst in: artikel