Musea

Musea waarin historische onderwerpen en personen centraal staan

In Washington heeft president Obama het National Museum of African American History & Culture geopend.

Musea in Nederland

18 september 2010

Geschiedenis is nergens zo beeldend en tastbaar als in een museum, waar concrete (gebruiks-) voorwerpen uit de tijd zelf worden getoond en toegelicht. Leef uw speciale interesse en liefde voor geschiedenis uit, bezoek deze musea en pep al doende en genietend uw historische kennis op !

Wat zijn de feiten en wat is fictie? Onderzoek het in het Rijksmuseum voor Oudheden.

De aanleiding voor dit artikel is een bezoek aan de tentoonstelling ‘Michelangelo’ in het Teylersmuseum te Haarlem.

Gefascineerd door de dood? Dan is het zeker de moeite waard om de ‘gruwelkelders’ van Palermo eens te bezoeken. De doden daar vertonen angstig veel overeenkomsten met zombies uit een horrorfilm.

Het Muiderslot heeft een grootscheepse renovatie ondergaan. Koningin Beatrix heropende 28 juni 2006 het kasteel in Muiden dat Floris V in 1280 liet bouwen.

Er is een nieuw museum in Parijs: Musée du Quai Branly. Pal naast de Eiffeltoren. Het museum is gewijd aan niet-westerse kunst en is een initiatief van president Chirac.

Museum de Gevangenpoort en Galerij Prins Willem V gaan nauwer samenwerken. Hoewel beide  musea inhoudelijk onderling zeer verschillen, is door de directies besloten nauwer te gaan samenwerken op het gebied van logistiek en huisvesting.