SCHEDEL HITLER VAN EEN VROUW

Geplaatst op 19 oktober 2009 door Redactie
AMSTERDAM, 28 september 2009 - Volgens de Amerikaanse onderzoeker Nick Bellantoni en zijn team is de schedel van Hitler niet van een man maar van een vrouw.
 Dit zou zijn gebleken na dna-onderzoek. De onderzoekers hadden via de Russen toegang gekregen tot de schedel van de Fuhrer, die in april 1945 zelfmoord pleegde in zijn bunker in Berlijn. Gisteren werd echter bekend dat het dna van de schedel niet van een man afkomstig is maar van een vrouw.
Hitler pleegde 64 jaar geleden zelfmoord toen hij in Berlijn door het Rode Leger werd ingesloten. Hij nam gif in en schoot zichzelf op 56-jarige leeftijd door het hoofd. Het lichaam werd door de Russen opgegraven en in 1970 gecremeerd. Alleen de schedel bleef bewaard.
Niet alleen klopte het dna niet, ook was de schedel een stuk dunner dan gebruikelijk is bij een man. Daarbij zou de schedel passen bij iemand tussen de 20 en 40 jaar oud. Bellantoni is ervan overtuigd dat het niet om de overblijfselen van Hitlers vrouw, Eva Braun, gaan. Er zijn namelijk geen bewijzen dat zij zich door het hoofd heeft geschoten.
 
Vragen vmbo
1. De schedel is volgens de onderzoeker niet van Hitler. Welke twee bewijzen noemt hij?
2. Waarom kan het volgens de onderzoeker ook niet de schedel van de vrouw van Hitler zijn?
3. Zullen de Russen blij zijn met het resultaat van dit onderzoek? Waarom wel/niet?
 
Vragen havo/vwo
1. Waarom is de schedel nu pas op dna onderzocht?
2. Hoe kan de schedel verwisseld zijn?
3. Zullen de Russen blij zijn met het resultaat van dit onderzoek? Waarom wel/niet?
Bericht geplaatst in: feniks NU