LEZING OVER SISI EN WILHELM II OP CORFU

Geplaatst op 25 mei 2011 door redactie
Lezing over Sisi en Wilhelm II op Corfu
De Vrije Academie organiseert op zondag 26 juni a.s. de lezing Sisi en Wilhelm II op Corfu - Keizerlijke passie voor de oudheid.

Wat hebben een Oostenrijkse keizerin en een Duitse keizer met het Griekse eilandje Corfu? Keizerin Elisabeth (Sisi, 1837-1898) en Wilhelm II (1859-1941) hadden beide een passie voor de oudheid. Op Corfu probeerden zij die passie tot een werkelijkheid te maken. Sisi liet er haar prachtige zomerresidentie bouwen. Negen jaar na haar dood kocht Wilhelm het paleis om zijn archeologische interesse uit te diepen. Het Rijksmuseum van Oudheden wijdt een tentoonstelling aan deze bijzondere zomerresidentie onder de titel ‘Sisi en Wilhelm II – keizers op Corfu’. De lezing laat u kennismaken met het paleis, de unieke beeldencollectie en de archeologische schatten van Corfu.


 Sisi noemde haar droompaleis Achilleion, naar de beroemde Griekse held Achilles. Het werd tussen 1889 en 1891 gebouwd op een van de mooiste plekken van Corfu. Voor haar waren de grote Griekse schrijvers, de kunst uit de oudheid en haar paleis op Corfu een manier om het hofleven van Wenen te ontvluchten.

Keizer Wilhelm II was een groot bewonderaar van Sisi en net als zij een rusteloze ziel. Hij hield van legeroefeningen, houthakken en de jacht maar nog meer van archeologisch onderzoek. Opgravingen vond hij ‘opwindender dan de jacht op een edelhert’. Hij renoveerde Achilleion ingrijpend en bracht er jarenlang zijn vakanties door. De tentoonstelling presenteert een selectie uit hun persoonlijke archeologische verzamelingen. De lezing neemt u mee naar Achilleion op het prachtige Corfu en staat uitgebreid stil bij het tragische leven van deze twee royals.

Prijs: € 16,50, inclusief BTW, exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart.

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 in Leiden.

Datum en tijd: zondag 26 juni van 13.00 tot 14.00 uur.

Inschrijven via de website van de Vrije Academie.

Lees meer over de tentoonstelling Sisi en Wilhelm II - Keizers op Corfu in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.


Bericht geplaatst in: nieuwtje, agenda