EEN MAAND LANG NEDERLANDS-INDIë OP NOSTALGIENET

Geplaatst op 12 augustus 2011 door redactie
Een maand lang Nederlands-Indië op NostalgieNet
NostalgieNet staat deze hele maand in het teken van Nederlands-Indië.
Bron beeldmateriaal: NostalgieNet.

In het themauur, dat dagelijks wordt uitgezonden, wordt teruggeblikt op het leven van de soldaten in Nederlands-Indië en de bijzondere maar moeilijke periode die de Indiëgangers hebben beleefd. Daarnaast ook aandacht voor de goede oude tijd in Nederlands-Indie, de Tempo Doeloe, met een kijkje in het typische Indonesische leven van toen en de invloed van de Nederlanders op het prachtige land.


In het programma ‘Rijk Verleden’ zelden vertoonde films over het leven op de eilanden die nu nog steeds veel Nederlandse toeristen trekken: Java, Bali, Sumatra, Lombok en de Molukken. Maar ook boeiende documentaires over het bittere afscheid van Indie, de politionele acties en het gedwongen vertrek uit Nieuw-Guinea, waarin de leidende politici van die tijd hun verhaal doen: Drees, Schermerhorn, Beel en later ook Luns. Deze films geven een indringend beeld van de politieke en militaire verhoudingen van die tijd.

Een brug naar het heden wordt geslagen in de documentaire ‘Indo Nu’ van Peter Bouwman en Carol Burgmeestre, een kleurendocumenatire waarin vier generaties terugkijken op die tijd. Indrukwekkende interviews geïllustreerd met zwart/wit materiaal van de mensen zelf.

Tot slot in deze themamaand twee unieke Nederlandse speelfilms uit de dertiger jaren die zich afspelen in Indie: de komedie Suikerfreule en Rubber, een tragikomedie over liefde en overspel in het koloniale milieu. Iedere woensdag en zondag om 20.30 op de vaste filmavonden van Nostalgienet.

Highlights:

Maandthema: Nederlands-Indië
Dagelijks om 19.00 uur

Rijk Verleden over Nederlands-Indië
Zaterdag 13 augustus om 21.00 uur

Documentaire 'Indo Nu'
Donderdag 18 augustus om 21.00 uur

Speelfilms ‘Suikerfreule’ en ‘Rubber’
Woensdag en zondag om 20.30 uur

Bovengenoemde programma’s zijn ook overdag al te bekijken op NostalgieNet. Kijk voor meer informatie in de gidsen of op www.nostalgienet.nl.

NostalgieNet is te zien in 1.350.000 huishoudens via de digitale tv-pakketten van o.a. UPC (kanaal 312), Ziggo (kanaal 206),
Delta (kanaal 120), KPN (kanaal 174) en CaiWay (kanaal 117).

Bericht geplaatst in: nieuwtje, agenda