DUITSLAND 1871-1945

Geplaatst op 11 september 2013 door Redactie
Duitsland 1871-1945
Niet te missen nascholing van de Erasmus Universiteit voor het nieuwe examen geschiedenis havo/vwo waarbij de "historische context" Duitsland 1870 -1945 centraal staat.
De opleiding Geschiedenis van de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert op vrijdag 4 oktober 2013 wederom de Erasmus Nascholingsconferentie. Ditmaal zal deze plaatsvinden in het prachtige Art Deco Grandcafé en congrescentrum Engels te Rotterdam, direct naast het recent verbouwde Centraal Station. De nascholingsconferentie wordt verzorgd door deskundige stafleden van de opleiding geschiedenis en externe experts.
 
Dit jaar staat in het wetenschappelijke ochtendprogramma één van de de zogenaamde verdiepende contexten centraal: Duitsland 1871-1945: Van Keizerrijk naar Nationaalsocialistische Staat. 
 
Lezingen
Het ochtendprogramma van de conferentie zal bestaan uit historisch wetenschappelijke lezingen. Professor Hein Klemann (Erasmus Universiteit Rotterdam) zal ingaan op de aanloop naar 1871 en de eenwording van Duitsland. Professor Frits Boterman (Universiteit van Amsterdam) zal vervolgens spreken over de Duitsland als Nationaalsocialistische staat. Dr. Stephan Klein (Erasmus Universiteit Rotterdam / Universiteit Leiden) zal de inhoudelijke veranderingen van het Centraal Eindexamen Geschiedenis bespreken en wat dit betekent voor geschiedenisdocenten in Nederland.
 
Workshops en informatiemarkt
Na de lunch zullen twee ronden met didactische trainingen onder leiding van het Instituut voor Leraar en School (ILS) worden gegeven. Tussen de workshops door en tijdens de lunch zal er tijd zijn voor een bezoek aan de informatiemarkt, waarop een aantal uitgeverijen hun literatuur presenteren. Deze informatiemarkt biedt docenten een actueel overzicht van didactisch materiaal en wetenschappelijke literatuur.
 
U kunt zich tot uiterlijk 27 september 2013 voor deze nascholingsconferentie inschrijven. De kosten bedragen  €140,– per persoon. Deze dekken de volledige dag inclusief onderwijsmateriaal, bezoek aan de informatiemarkt, lunch, koffie/thee en de afsluitende borrel. Na afloop ontvangt u per post een certificaat van participatie. In voorgaande jaren was het maximum aantal deelnemers – wat de organisatie hanteert in verband met het waarborgen van de kleinschalige aard van de conferentie - ruim voor de deadline bereikt. De organisatie raadt u daarom aan zo spoedig mogelijk het keuzeformulier in te vullen en uw betaling in orde te maken. Pas als de betaling is ontvangen hebben, bent u definitief ingeschreven voor de Nascholingsconferentie. 
 
 
Bericht geplaatst in: artikel, nieuwtje, agenda, feniks docenten