HISTORISCHE VERHALEN VERZAMELBUNDEL III

Geplaatst op 19 februari 2019 door Jos van Raan
Historische verhalen verzamelbundel III

Uitgeverij Historische Verhalen publiceert korte fictieve verhalen die zich afspelen binnen een historisch realistische context.

Onder dit motto is inmiddels deel drie verschenen van verhalen uit diverse tijdperken uit de geschiedenis. Kort, krachtig en verrassend. En steeds gevolgd door een toelichting over de historische achtergrond. Soms is de hoofdpersoon een bekende, historische figuur, maar meestal iemand die een bijrol heeft en waaromheen zich de geschiedenis afspeelt. En wie meer over het onderwerp wil weten krijgt van de auteur een aantal publicaties gepresenteerd. Pluimpje voor de verrassende onderwerpen die de auteurs ditmaal weer gekozen hebben.

Marjolijn van de Gender opent het boek met een dramatisch verhaal uit 1774 over Martha die in schoorstenen klimt om ze schoon te schrappen. Ze is acht jaar en overleeft het niet. Een ander verhaal speelt zich af in 810 aan het hof van Karel de Grote. Daar maken we de laatste uren van een olifant mee, een geschenk van kalief Harun al Rashid. Het dier heeft echt bestaan, de verzorgers van de olifant zijn fictief. Het verhaal is geschreven door Wouter van Gorp.

De vijftien verhalen schieten door de geschiedenis heen en zijn heerlijk om te lezen. Een aanrader.

Wie ook een verhaal wil publiceren, moet maar even kijken op de website van de uitgever.

Historische Verhalen, verzamelbundel III
Diverse auteurs
Uitgeverij Historische Verhalen
2019
paperback
Blz: 218
Prijs: 15,00
ISBN: 9789082642667

Bericht geplaatst in: boekrecensie