GIETVLOEREN: HISTORISCH EN MODERN

Geplaatst op 28 oktober 2023 door Gesponsorde bijdrage
Gietvloeren: historisch en modern

Zo geven gietvloeren oude gebouwen een moderne twist.

Gietvloeren zijn de ideale manier om oude gebouwen nieuw leven in te blazen. Met hun strakke en moderne uitstraling zorgen ze voor een frisse look, zonder afbreuk te doen aan de historische waarde van het pand. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat jij je afvraagd hoe dit in de praktijk werkt en hoe deze vloeren er wel voor kunnen zorgen dat deze gebouwen hun authenticiteit kunnen blijven behouden, leggen we het je stap voor stap uit. Waar de meesten gietvloeren natuurlijk associëren met bedrijfshallen en magazijnen, waarbij deze vloer vrijwel geen uitstraling heeft en met name wordt toegepast omdat ze praktisch zijn, hebben ze veel meer te bieden dan dat.

De kracht van gietvloeren
Gietvloeren staan bekend om hun naadloze uitstraling en vooral ook strakke afwerking. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor oude gebouwen, waar traditionele vloeren vaak niet goed passen bij de architectuur en stijl van het pand. Een gietvloer kan daarentegen naadloos worden aangebracht en volledig worden aangepast aan de gewenste kleur en uitstraling. Dit heeft als voordeel dat de authenticiteit van het gebouw blijft zoals deze hoort te zijn, maar daarentegen wel in een nieuw jasje wordt gegoten. Daarbij komt natuurlijk ook dat ze kunnen worden aangepast op de stijl van het type gebouw, zowel in kleur als patroon. Zo zal het ene gebouw om wat meer patroon vragen, terwijl het andere gebouw juist gebaat is bij een vlakke en gladde afwerking.

Behoud van historische waarde
Op het moment dat een historisch gebouw onder handen wordt genomen voor onderhouden, reparatie of in dit geval een nieuwe vloer, dan is het belangrijk dat de historische waarde wordt behouden. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat er een prachtige nieuwe vloer wordt gelegd, maar deze afbreuk doet aan het gebouw zelf. Omdat het laten leggen van een gietvloer in principe geen enorme klus is, zal het oorspronkelijke karakter van het gebouw dus ook niet worden aangetast. Dit zorgt ervoor dat het pand dus in de basis precies zo blijft als dat het was, alleen dan met een nieuwe vloer. Zo kun je kiezen uit verschillende typen gietvloeren, die naadloos aansluiten bij de stijl van het gebouw waar ze worden gelegd.

Gemakkelijk in onderhoud
Naast dat gietvloeren de waarde van het gebouw behouden, is er ook een ander belangrijk aspect die een rol speelt bij de keuze voor dit type vloer. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat veel historische gebouwen druk bezocht worden, waardoor er ook regelmatig moet worden schoongemaakt. Kies je voor een gietvloer, dan is dit in ieder geval een zorg minder. Deze vloeren zijn namelijk ontzettend gemakkelijk in onderhoud, met name doordat ze geen naden en kieren hebben.

Overal toe te passen
Waar we bij laminaat of PVC te maken hebben met een bepaalde vorm van de plank, is deze er niet bij een gietvloer. Dit maakt het mogelijk dat gietvloeren in allerlei verschillende ruimtes kunnen worden toegepast en daardoor de volgende ruimte als één geheel doen laten lijken. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om bijvoorbeeld het toilet van een prachtige kerk of de zaal waar vieringen worden gehouden.

 

Bericht geplaatst in: nieuwtje