DE WERELD VAN ANDY WARHOL

Geplaatst op 4 maart 2012 door Lieke Wijnia
De wereld van Andy Warhol
Tentoonstelling: Hoe Andy Warhol zowel doorsnee consumptieartikelen als zijn eigen persoon tot hoge cultuur verhief.


Andy Warhol verweefde in zijn kunstwerken elementen uit de dagelijkse consumptiemaatschappij met hoge kunst en cultuur. Door zijn kunst zag men zaken uit het dagelijks leven ineens in het museum hangen. Maar hoe zag het leven van Warhol zelf er uit? De Rotterdamse Kunsthal toont een selectie van ruim veertig foto’s die het leven van Warhol poogden vast te leggen.

De foto’s geven een karakteristiek tijdsbeeld van de New Yorkse underground scene in en rond The Factory, het atelier van waaruit Warhol werkte. The Factory groeide uit tot een legendarische ontmoetingsplaats in de jaren zestig. Op de foto’s is dan ook menig celebrity te ontdekken.

In de tentoonstelling zijn foto’s door fotografen die roem vergaarden doordat ze zich in de sociale kringen rondom Warhol bevonden, maar ook fotografen die hun sporen reeds verdiend hadden en hun aandacht op de kunstenaar en zijn posse richten. De foto’s zijn onderdeel van de collectie From Cobra to Contemporary, bijeengebracht door Hugo en Carla Brown.


De tentoonstelling is nog tot 1 april 2012 te bezichtigen.
Voor meer informatie, zie
de website van de Kunsthal.


Afbeeldingen
David McCabe, Andy Warhol, Chevy Sign, Cobra to Contemporary Collection Hugo en Carla Brown
Steven Shapiro, Warhol and Entourage, Cobra to Contemporary Collection Hugo en Carla Brown


Bericht geplaatst in: artikel, agenda