Vorsten

Geschiedenis van vorstelijke personen en geslachten.

Sally Bedell Smith schreef een vuistdikke biografie over de Engelse vorstin. Het ware verhaal achter de Netflix-serie 'The Crown'?

In het Engelse graafschap Durham hebben historici een zeldzaam handvest uit het jaar 1200 teruggevonden.

Juliana was temperamentvol, warrig, gelovig en goedgelovig in een wereld die door mannen werd gedomineerd.

Een grootse expositie in de Hermitage in Amsterdam.

Willem Fredrik, de zoon van de in 1795 gevluchte stadhouder Willem V, keerde in 1813 terug. Met de intentie om koning te worden. Maar hij was niet de enige kandidaat...

“Dit ambt is niet verworven. Het is een functie, waar geen mens om vragen zou. Waarvan zichtbaar is de uiterlijke glans, maar veelal niet de last en zelfbeperking zonder onderbreken.”

Het vorige week geopende graf van Willem Van Oranje blijkt leeg te zijn.

Anton van der Lem over de rol van Willem Van Oranje in de Opstand

Beatrix 70 jaar

31 januari 2008

Beatrix is jarig!

Willem Van Oranje

27 oktober 2006

Deze bijdrage gaat niet over de persoon van Willem van Oranje, maar over didactische tips voor de televisiereeks die in 1984, het herdenkingsjaar van de moord op Willem, zoveel stof deed opwaaien.

Paleis Het Loo heeft een bijzonder staatsieportret van koningin Juliana uit 1950 in ontvangst genomen. Het schilderij is een geschenk van de SNS-bank, die het werk vele jaren in bezit had.

Vanaf vrijdag 7 juli aanstaande wordt voor het eerst in de geschiedenis van Paleis Het Loo de Prinses Juliana-kamer opengesteld voor publiek.